Vėjo Skliautai

Bendruomenės meno instaliacija, skirta paminėti Žemės dieną.

„Šilainiai urban eco“ festivalio metu bendruomenė buvo kviečiama rašyti ar piešti linkėjimus mūsų planetai Žemės dienos proga ant audinio skiaučių, ir kabinti jas ant tinklo, kuris festivalio pabaigoje buvo ištemptas atviroje erdvėje tarp daugiabučių namų, kurdamas siūbuojančią nuo vėjo meno instaliaciją.

KLIENTAS: VŠĮ BENDRUOMENIŲ LABORATORIJOS, KAUNAS 2022

VIETA: ŠILAINIAI, KAUNAS

PROJEKTO TIPAS: MENO INSTALIACIJA, BENDRUOMENĖS ĮTRAUKIMAS, EDUKACIJA

METAI: 2022

NUOTRAUKOS: M. Plepys ir R. Šafranauskas

KINETINĖ BENDRUOMENĖS INSTALIACIJA IŠ PAKARTOTINAI PANAUDOTOS MEDŽIAGOS

Tinklas su šimtais vėliavėlių apjungė esamus festivalio erdvės elementus – tipinį Šilainių daugiabutį ir greta augančius medžius, siekdamas juos išryškinti ir suteikti jiems aktyvų vaidmenį festivalio kontekste.

Siūbuodamas vėjyje, tinklas, kartu su lengvai besiplaisktančiomis skiautėmis ir vietinių gyventojų palinkėjimais, sukūrė raibuliuojantį ir gyvą bendruomeninį kūrinį, primenantį debesis, paukščių spiečių ar žuvelių būrį.

Didižioji dalis instaliacijai skirtų vėliavėlių buvo pagamintos iš pernaudotos agroplėvelės, kuri prieš tai buvo naudota uždengti braškių laukus viename iš Kauno rajono ūkių. Vėliavėlės padėjo sukarpyti Šilainių gimnazijų moksleiviai, vėliau instaliacijos autorių jos buvo dažomos festivalio spalvomis – geltona ir oranžine, lyginamos ir kabinamos ant tinklo arba atidedamos festivalio lankytojų palinkėjimų užrašymui ir pakabinimui festivalio metu.

Nuotraukos iš „Šilainiai Urban Eco“ festivalio ir bendruomenės įsitraukimo, kuriant instaliaciją.